Perkongsian cerita-cerita tentang keluargaku......


Keluargaku adalah nyawaku.....Amat bermakna sekali dalam hidupku...
Tanpa mereka seumpama tidak lengkap hidupku...
Buat anak-anakku ,Mama sentiasa inginkan yang terbaik buat kamu semua...




Monday, March 10, 2014

Speechless....

Hampir setahun saya tak merajinkan diri untuk update blog ni.... Entah kenapa....pun tak pasti...
Tapi, hari ni tergerak nak update. Mungkin bila baca update saya hari ni,akan ada yang beranggapan negatif tentang saya, namun terserah la apa yang nak dikatakan...
Kelmarin saya bercuti( attended UPSI classes )..tapi pagi ni bila sampai je kat sekolah saya dapat relief 2 masa..sedangkan untuk hari ni saya dah sememangnya dah banyak waktu pun.
Kadang2 rasa macam tak adil je..orang lain lagi la selalu cuti ( dah la cuti yang tak berapa penting..sambut birthday pun cuti...isteri nak start keje lepas confinement pun cuti...ntah la ).
Geram sangat2 ni sebab dah plan hari ni nak buat banyak keje rentetan Pegawai PPD mai minggu lepas dan nak mai lagi minggu depan...
Ntah la, dah nasib badan.... Biarlah gambar yang berbicara....

Monday, April 29, 2013

Sunday, March 10, 2013

Tension....


Dah lama tak menulis kat sini.. Punya lah sibuk, tapi apa yang sibuknya pun tak tau la.
Selalunya, bila ada isu-isu yang menyentuh hati, baru la tergerak nak menulis kat sini, sebab kalau kat laman sosial yang lain terlalu terbuka. Disini  saya rasakan lebih privacy..

Alkisahnya, hari ni akan berlangsung majlis Mesyuarat Agong PIBG sekolah saya .. Saya diamanahkan menjadi MC...Bukannya tak biasa tapi agak gementar sebab tak ada teks.. Saya akan digandingkan dengan seorang rakan guru saya ni... Tadi saya bertanyakan tentang teks, dengan selambanya dia kata tak payah guna teks, cakap je..

Kenapa la digandingkan dengan orang macam ni.. Tau la dia boleh mengacarakan majlis secara spontan, tapi tolong la ingat yang awak tu bergandingan dengan orang lain. Nanti bila saya tak ada teks, mula la merapu ntah apa-apa.. Sebelum ni pun saya pernah digandingkan dengan dia jugak...masalah yang sama tetap timbul. Saya ni bukannya apa, tak nak nanti dianggap melakukan kerja ibarat melepaskan batuk ditangga.

Malas la nak sakitkan kepala lagi... saya akan siapkan teks saya sendiri. ikut suka dia la nak ikut ke tak...

Sehingga berjumpa lagi untuk entri selepas Mesyuarat Agong PIBG nanti....

Sunday, February 17, 2013

Sunday, December 30, 2012

Transisi Tahun 1, 2013

30/12/2012(Ahad)
Program Transisi Tahun 1, 2013...
Anak sulungku Muhammad Elmi Husaini akan bersekolah Tahun 1, sekejap je masa berlalu. Tak sangka anakku dah besar dan dah nak bersekolah dah pun. Persiapan untuk bersekolah semuanya dah saya sediakan walaupun agak lewat..


Wednesday, December 19, 2012

Speechless

Minggu2 terakhir cuti yg sangat stress...mana dengan nak nak start persekolahan, baju sekolah & kelengkapan sekolah anak2 yg masih tak beli..nak exam tp buku tak baca lagi..ntah la rasa tak cukup tangan dibuatnya..keadaan rumah yg masih mcm tongkang pecah...ntah la..

Tuesday, December 4, 2012

3rd Birthday

Hari ni genaplah 3 tahun usia anakanda puteriku... Sedikit beremosi sebab pertama kali saya berjauhan dengan anak-anak kerana berkursus I-THINK di SSL TRADERS HOTEL, Kamunting.
Selalunya saya akan sediakan kek harijadi buat anak-anak saya. Namun kali ni terpaksa la saya bekorban skit. Tapi tak mengapa, Insyallah saya akan buat jugak kek buat anakandaku...

Saturday, October 20, 2012

2nd tutorial

Hari ni kelas yg kedua. Ada grammar test & listening speaking presentation.. Rasanya semuanya terrible. Tapi tak kisah la yang penting dah harung semuanya... Lepas ni nak concentrate dengan assigment yang lain pulak...