Perkongsian cerita-cerita tentang keluargaku......


Keluargaku adalah nyawaku.....Amat bermakna sekali dalam hidupku...
Tanpa mereka seumpama tidak lengkap hidupku...
Buat anak-anakku ,Mama sentiasa inginkan yang terbaik buat kamu semua...
Monday, July 25, 2011

Ketua......

Esok saya akan hadiri satu taklimat di PPDKBB untuk Ketua-Ketua Pengawas UPSR. Terus-terang saya katakan yang saya berasa sangat nervous sebab tahun ni saya akan jaga di SK Air Merah. Sekolah yang prestasi UPSRnya tahun lepas paling tinggi dalam Daerah Kulim Bandar Baharu. Sebaik saja saya dimaklumkan yang saya akan mengawasi sekolah itu, mula la rasa tak senang duduk. Bukannya apa, tanggungjawab yang agak mencabar jugak buat saya dan anak-anak buah saya nanti dalam memastikan kelancaran semasa peperiksaan berlangsung pada 13,14 & 15 September 2011 nanti. Insyaallah...
Tahun ini, saya masih lagi dibawah penyeliaan Cikgu Zulkifli sebagaimana tahun lepas. Saya berasa mudah bekerjasama dengannya. Dibawah saya terdapat 8 orang pengawas yang akan bersama-sama mengawasi pusat peperiksaan SK Air Merah yang mana mereka menggunakan 1 dewan peperiksaan dan 3 bilik darjah.

puasa....

Hari ni merupakan hari ke-8 saya berpuasa. Bukannya sebab nak ganti tapi sebab nak biasakan diri untuk nak sambut bulan Ramadan yang akan menjelang tak berapa hari aje lagi. Alhamdulillah, setakat ini saya dah boleh membiasakan diri. Masa hari pertama & kedua baru ni,l hanya Allah aje yang tahu. Betapa dahaganya saya. Ini disebabkan saya ni memang seorang yang banyak minum air. Dalam sehari saya akan minum lebih kurang 3 liter air. Kalau tak kerana menyusukan Nur Amni Safiya pun, saya memang kuat minum air. Jadinya saya paksakan diri untuk berpuasa sebagai persediaan untuk betul-betul berpuasa di bulan Ramadan nanti. 

Sejak berpuasa, pengeluaran susu badan saya memang agak berkurangan.kalau sebelun ini sekali pam saya akan dapat 6oz tapi sejak puasa saya hanya dapat 4oz. Memang sebelum ni pun pengeluaran susu badan saya dah agak kurang. Walaupun begitu saya tak mudah melatah. Saya yakin masih ada lagi rezeki buat anak saya walaupun agak kurang. Nur Amni Safiya pun seakan tahu yang susu Mamanya kini makin kurang, dia tak pernah merengek dsb.....Masa menyusu, lepas puas sebelah kanan saya kan tawarkan sebelah kiri pulak, tapi dia akan kata "dah". Jadi inilah masanya saya nak tambah stok, saya akan pam tak kira sedikit ataupun banyak.

Kini telah 1 tahun 7 bulan Nur Amni Safiya saya susukan. Saya berasa bangga kerana dapat menyusukannya selama ini. Jika nak dibandingkan dengan Muahmmad Elmi Husaini & Muhammad Ammar Husaini, mereka hanya saya susukan hingga 8 bulan aje....Sesekali terdetik dihati saya sedikit penyesalan kerana tak dapat memberikan yang terbaik buat mereka. Namun saya cuba untuk tebus kembali dengan memberi kepada mereka sepenuh kasih sayang & pendidikan yang terbaik. Insyaallah.........